Gotowanie dań znanych z dzieciństwa nie musi być nudnym i wiernym odzwierciedleniem każdego przepisu. Warto nieco poeksperymentować w kuchni, by nadać potrawom nowego, ciekawego smaku.
Jednym z dań, które łatwo poddają się różnym modyfikacjom, są łazanki. Ich sposób przygotowania jest naprawdę przeróżny. Serwowane z kapustą świeżą, kiszoną, kiełkasą lub innym rodzajem mięsiwa, jak choćby boczek lub kawałki pieczeni, doprawione według indywidualnego gustu i upodobań kminkiem czy też majerankiem lub ostrą papryką, są sycącą alternatywą tradycyjnego schabowego z kapustą.
Przepis, który gości często na stole rodzinnym autorki wpisu, można znaleźć na blogu posmakuj-to.blogspot.com. Podana propozycja to łazanki w wersji z kapustą kiszoną, pieczarkami, kiełbasą śląską, doprawione zielem angielskim, liściem laurowym oraz kminkiem. Przepis stanowi pewną wariację smakową, jednocześnie można go łatwo zmodyfikować, dodając lub zmieniając odpowiednio skomponowane składniki.
Popularność łazanek nie znika, pomimo wymiany pokoleniowej. Nadal są smacznym, szybkim i sycącym daniem, które smakuje każdemu.
Firmy według kategorii
Finanse i ubezpieczenia - wykaz
Zakupy, kultura i rozrywka - baza punktów
Usługi remontowo-budowlane
Katalog produktów i usług dla każdego
Rejestr usług dla zdrowia i urody
Rejestr usług i urządzeń elektronicznych i AGD
Baza gastronomii i produktów spożywczych
Meble i ozdoby do Twojego wnętrza
Transport dla Ciebie i firmy
Baza kursów i szkoleń
Usługi z zakresu mediów i badania rynku
Rejestr sklepów z odzieżą i obuwiem
Obrót i zarządzanie nieruchomościami - katalog usług
Hodowla i rolnictwo
Opieka i zabawa - wykaz produktów dla dzieci
Baza organizacji i stowarzyszeń
Atrakcje turystyczne i noclegi
Imprezy, śluby, okazje - baza produktów i usług